lama tak update..

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum

dah lama tak update blog.. dah sebulan lebih.. sejak masuk Universiti la ni.. sebenarnya banyak benda nak cakap.. tapi di sebabkan kekangan jalur lebar.. hajat tak sampai..

rasa kekok pun ada nak menulis. tapi hari ni nak cerita sikit lah pasal hidup-hidup di sini.. tahun ni da tahun last kat UTM.. so sgt byk kerja nak kena buat.. dengan projek sarjana muda nya.. fieldworknya.. kalau sesiapa budak UTM nampak budak2 sedang pegang teropong tepi-tepi jalan.. budak-budak kitorang lah tu..

satu lagi sekarang tinggal di KDOJ.. kolej jauh sekali.. sejak dok kolej ni.. kena speaking saja.. ye lah.. population nya foreigner.. ada jugak kesempatan nak train bahasa Inggeris.. kemudian satu lg yang best tentang KDOJ ni.. foreigner ni macam mesra.. jumpa jer bagi salam.. kadang-kadang tak kenal pun.. tapi bila orang bagi salam ni kita rasa seronok.. rasa macam ada satu perasaan muhibbah.. kemudian yang paling best tentang KDOJ ni adalah penghuni-penghuni yang selain daripada manusia.. MONYET.. monyet kat sini memang aktif.. tadi dah kena ceroboh dek monyet.. hilang satu bungkus ramen.. pastu ada jugak yang mencuri duit.. dia ingat makanan kot.. kesian tuan punya duit..



ok lah.. itu saja kot.. dah rasa macam susah pulak nak menaip.. cukuplah ini sekadar untuk panaskan jari.. mungkin ke depan ni nak cuba aktfkan balik.. tapi tak tahu lah bila dan bagaimana..

ini pun di bilik kawan..

ok Assalamualaikum

5 comments:

aimie amalina said...

cek aimaaannn ohh cek aimaaann
baru nmpak ha
hehehe
paham2
UTM tu mang bizi
hehehe


gud luck!

aiman said...

hahaha..
ha tu la..
adeyh..
tapi sempat lagi main2..

Iffah Afeefah said...

Xpe.amik mase eh dek

jgn pakse2 sgt

Umie Artoqiemie said...

foreigner memang terlalu peramah..
ehh bahaya.. monyet, sila jaga kelakuan anda..

asnizaziz said...

dulu masa dok hostel lama selalu gak kena serang dgn monyet, habis mknn ktorg dikerjakan. tapi xpela rezeki monyet tu agaknya.

kos korg mmg suka teropong2 eh?hehe