proton wau bulan

Assalamualaikum dan petang..

hari ini ada satu benda best terjadi.. haha..
ini hari aku keluar dengan ali (kazen)..
lepas tu semasa balik sembang punya sembang ternaik bab kereta..
masa itu dekat shahab perdana
itu pun sebab ternampak satu kereta honda civic cantik..
lepas tu tercakap pasal proton ungguli jualan kereta tempatan dari januari hingga may 2011

aiman : tau dak la ni kereta proton leading dalam jualan kereta nasional? mungkin sebab kereta saga baru macam cik wang tu kot..
ali      : tu la.. kereta satria neo, pastu kereta apa yang macam evo tu..

masalah bermula kat sini.. MENCARI NAMA KERETA PROTON YANG MACAM EVO tu..

kami tau yang kami tau nama kereta tu.. tapi tak keluar..

lepas tu macam-macam la nama keluar..

-proton semangat
-proton pahlawan
-proton panglima

ali : aku rasa mesti ada kena mengena dengan semangat (bukan hantu) and ada kena mengena dengan negara.

timbul pula.

-proton kaliber
-proton wau bulan
-proton karipap

dan macam-macam lagi..

-proton enigma
-proton alamanda
-proton sampin
-proton keris
-proton kejora
-proton membara..

nama-nama kereta proton jangan la.. list satu-satu.. dari saga sampai pesona.. yang kereta yang macam evo tu tak keluar2 jugak.. yang makin best sepanjang perjalanan.. satu kereta tu pun tak jumpa..

last-last sekali.. kami pun sampai rumah.. dan terus google.. sebab rasa tak puas hati tak tahu.. last sekali jumpa lah.. PROTON INSPIRA... happy bukan main.. terus post kat facebook tanda gembira..


untuk pengetahuan..tension kalau ada benda yang kita tau tapi tak terlintas.. tension-tension.. macam time exam..

ok.. Assalamualaikum.

10 comments:

Siti Arfah said...

HAHA. Btol tu. Setuju sgt ! Kdg2 tu bnd seng gle pn kta xleh igt, huhu. Biase la tu, melayu mudh lupa. HEHE . :)

aiman said...

hahaha.. kan.. kita tau yang kita tau.. tp xnak keluar..

Siti Arfah said...

Tu la psl, mmg sdih kalo jd cmtu. nyesl x sudh. hehe

aiman said...

haha kan.. kalau exam.. duk sampai habis waktu.. tunggu ilham.. hehe

Siti Arfah said...

Hehe, tu la psl kte xleh gelabah wktu nk jwb exm, kne sntiasa teng dan cool. hehe

aiman said...

betul.. selawat banyak2..

Siti Arfah said...

Ingat Allah selalu . :)

aiman said...

kalau tak ingat tu.. xde rezeki lah tu.. ada hikmahnya..

Mohammed Faizal said...

nanti boleh cube contest nama bagi keluaran kereta proton...terbaik

aiman said...

banyak nama tu.. boleh try la.. perodua pun boleh..